Żeberka w sosie pomidorowym

82 Views Comment Off
6.00 avg. rating (67% score) - 1 vote

najlepsze-restauracje-lublin-4Składniki:

1. Pół kilograma żeberek
2. 20 dag pieczarek
3. 1 łyżka mąki pszennej
4. Niepełna szklanka bulionu warzywnego
5. 1 czubata łyżka rodzynek
6. 2 łyżki przecieru pomidorowego
7. Suszony majeranek
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Żeberka umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Z mięsa można usunąć kostki. Mięso oprószyć mąką.
W rondelku rozgrzać olej i wrzucić mięso; smażyć około 3 minuty.
Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do mięsa, podlać bulionem, zagotować, zmniejszyć płomień, przykryć i dusić około pół godziny.
Na kilka minut przed końcem gotowania dodać do rondelka przecier pomidorowy i opłukane rodzynki. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody i surówką na przykład z marchewki.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy odwiedzisz ponownie naszą witrynę?

View Results

Loading ... Loading ...
Kontakt:
Emailkontakt(malpa)polisypzu.pl
Tel(026) 471 28 76
MiastoSiedlce
Komentarze:
Archiwum: