Śledź z warzywami

67 Views Comment Off
5.00 avg. rating (62% score) - 1 vote

kulinaria (5)Składniki:

1. Pół kilograma filetów śledziowych (matyjas)
2. 1 czerwona cebula
3. 1 papryka
4. 1 jabłko
5. Małe korniszony
6. ¾ szklanki mleka
7. Koper
8. Kapary
9. Cytryna
10. Majonez
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć z mleka, osuszyć i pokroić w wzdłuż na paski.
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki; skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać i pokroić w piórka; paprykę oczyścić z pestek, umyć, osuszyć i pokroić w słupki.
Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i połączyć z pokrojonymi warzywami i malutkimi korniszonami.
Śledzie zwinąć luźno, (aby środek był pusty) i spiąć wykałaczkami. Środki napełnić przygotowanym farszem i odstawić na dwie godziny do lodówki.
Przed podaniem ułożyć na półmisku i ozdobić według uznania.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

In : Gotowanie

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy odwiedzisz ponownie naszą witrynę?

View Results

Loading ... Loading ...
Kontakt:
Emailkontakt(malpa)polisypzu.pl
Tel(026) 471 28 76
MiastoSiedlce
Komentarze:
Archiwum: