Sernik idealny

102 Views Comment Off
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

kulinaria (7)Nawet wykwintnemu cukiernikowi sernik może nie wyjść. Na przykład galaretka nie ścięła się a biszkopty zamiast pozostać na dnie tortownicy wypłynęły na zewnątrz. Jak temu zaradzić? Oto kilka wskazówek, jak przygotować wspaniały sernik na zimno.
Spód sernika na zimno nie wymaga za wiele pracy. Czasem można z niego zrezygnować, ale by miał element chrupkości warto na spód położyć herbatniki. Najlepiej pokruszone wymieszane z odrobiną zimnego masła. Mają one wtedy konsystencję mokrego piasku. By spód pozostał tam gdzie jego miejsce należy zalać go już lekko zastygłą masą serową.
Zazwyczaj sernik na zimno wykonujemy z serków homogenizowanych lub zmielonego twarogu. Czasem warto sięgnąć po na przykład serki mascarpone lub nawet jogurt. Ten z serka mascarpone będzie kremowy i zwarty, a ten z jogurtu – najlepiej gęstego greckiego – będzie puszysty i delikatny. Do zagęszczenia masy serowej można dodać żelatyny, ale także rozpuszczonych galaretek. Sernik będzie miał wtedy posmak i kolor danej galaretki.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy odwiedzisz ponownie naszą witrynę?

View Results

Loading ... Loading ...
Kontakt:
Emailkontakt(malpa)polisypzu.pl
Tel(026) 471 28 76
MiastoSiedlce
Komentarze:
Archiwum: