Sałatka z wątróbką

23 Views Comment Off
3.00 avg. rating (52% score) - 1 vote

blonnik-witalny-cena-4Składniki:

1. 20 dag wątróbek z kurczaka lub indyka
2. 5 dag białych winogron
3. 5 dag ciemnych winogron
4. Kilka listków strzępiastej sałaty
5. Małe opakowanie świeżych malin (mogą także być mrożone)
6. 3 łyżki oliwy z oliwek
7. 1 łyżka miodu (najlepszy gryczany)
8. Kieliszek wódki lub owocowej nalewki
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Wątróbki umyć, dokładnie oczyścić z białych błonek, oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem, zalać wódką lub nalewką owocową, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej zrobić to wieczorem, aby wątróbki przeleżały przez całą noc).
Owoce umyć, (jeśli maliny są mrożone to rozmrozić i odsączyć) i włożyć do miski. Wątróbki przełożyć do rondelka, podlać kilkoma łyżkami wody i udusić razem z zalewą z wódki i wody. Ostudzić, pokroić na drobniejsze kawałki i dodać do owoców. Sałatę umyć, osuszy i porwać na mniejsze kawałki, dodać do miski z pozostałymi składnikami.
Z miodu, sosu powstałego ze smażenia wątróbki, oliwy oraz soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu przygotować sos do sałatki łącząc dokładnie wszystkie te składniki. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

In : Gotowanie

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy odwiedzisz ponownie naszą witrynę?

View Results

Loading ... Loading ...
Kontakt:
Emailkontakt(malpa)polisypzu.pl
Tel(026) 471 28 76
MiastoSiedlce
Komentarze:
Archiwum: