Naleśniki z tuńczykiem

32 Views Comment Off
3.00 avg. rating (52% score) - 1 vote

kulinaria (17)Składniki:

1. 3 jajka na twardo
2. 30 dag tuńczyka z puszki
3. 1 cebula
4. 1 łyżka masła
5. 1 łyżka mąki pszennej
6. ¾ szklanki mleka
7. ¾ szklanki śmietany kremówki
8. 1 cytryna
9. żółty ser
10. Kapary
11. 12 usmażonych naleśników

Wykonanie:

Tuńczyka wyłożyć z puszki na sitko i osączyć. Ugotowane na twardo jajka obrać i drobno posiekać. Cebulę obrać i drobniutko pokroić.
W garnku zasmażyć mąkę z masłem, a następnie rozprowadzić ją mlekiem i śmietaną i ciągle mieszając podgrzewać aż sos stanie się gęsty. Do sosu dodać posiekane jajka, tuńczyka, cebulę i kapary. Doprawić sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Naleśniki smarować tak przygotowanym farszem i zwijać w rulony; układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym; posypać startym żółtym serem i zapiekać 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy odwiedzisz ponownie naszą witrynę?

View Results

Loading ... Loading ...
Kontakt:
Emailkontakt(malpa)polisypzu.pl
Tel(026) 471 28 76
MiastoSiedlce
Komentarze:
Archiwum: