Dorsz ze szpinakiem

52 Views Comment Off
6.00 avg. rating (67% score) - 1 vote

kulinaria (5)Składniki:

1. 2 filety z dorsza
2. 1 cebula
3. 1 pęczek świeżego szpinaku
4. Bulion rybny
5. Masło
6. Oliwa
7. Cytryna
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Szpinak przebrać, umyć, osuszyć. Filety z dorsza umyć, osuszyć i oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na kawałki ryby rozłożyć część szpinaku i wiórki masła a następnie zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.
Folię aluminiową posmarować masłem, nałożyć na nią skropioną sokiem z cytryny rybę nadziewaną szpinakiem i ciasno owinąć. Bulion rybny zagotować i włożyć do niego zawinięte w folę porcje ryby; gotować około 10 minut, a następnie wyjąć z bulionu, ułożyć na blaszce i włożyć do piekarnika na 6 minut.
Resztę szpinaku udusić z masłem i doprawić do smaku. Upieczoną rybę odwinąć z folii i ułożyć na szpinaku. Podawać na zimno lub na ciepło z dodatkiem ryżu.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

In : Gotowanie

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy odwiedzisz ponownie naszą witrynę?

View Results

Loading ... Loading ...
Kontakt:
Emailkontakt(malpa)polisypzu.pl
Tel(026) 471 28 76
MiastoSiedlce
Komentarze:
Archiwum: