CIELĘCINA W MIGDAŁACH

69 Views Comment Off
7.00 avg. rating (72% score) - 1 vote

kulinaria (5)Składniki:

1,5 kg zadniej cielęciny bez kości
Sok wyciśnięty z jednej cytryny
10 dag płynnego miodu
5 dag migdałów
2 łyżki masła
Sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć i osuszyć. Ręką wygnieść i natrzeć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Skropić sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i odstawić do lodówki na 4 godziny. Sparzyć wrzątkiem migdały i obrać ze skórki. Ostrym nożem ponakłuwać mięso i naszpikować migdałami.
Mięso ułożyć w brytfannie i polać roztopionym masłem. Piekarnik rozgrzać do 225 stopni, wstawić brytfannę i piec około 15 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze około godziny skrapiając od czasu do czasu miodem zmieszanym z sokiem z cytryny i sosem z dna naczynia.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

In : Gotowanie

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy odwiedzisz ponownie naszą witrynę?

View Results

Loading ... Loading ...
Kontakt:
Emailkontakt(malpa)polisypzu.pl
Tel(026) 471 28 76
MiastoSiedlce
Komentarze:
Archiwum: